Nieuwe fusieschool wijk Tuikwerd in Delfzijl heet De Rietpluim

Marcelle Zuur (links) en Titia Bult hijsen de vlag met de nieuwe naam en het nieuwe logo. Foto: Bram Noordhuis

Obs De Garven en cbs De Vore in Delfzijl gaan per 1 augustus fuseren. De nieuwe naam van de school in de wijk Tuikwerd is Kindcentrum De Rietpluim. Waarnemend directeur Marcelle Zuur en scheidend directeur Titia Bult, die leiding gaat geven an de Humstee in Oldehove, hesen gezamenlijk de vlag met de naam en het het logo.
Lees meer over
Eemsdelta

De school gaat overigens zelf tegen de vlakte. Er komt een geheel nieuw gebouw naast het huidige. Na de zomer wordt een deel van het schoolgebouw gesloopt om ruimte te maken voor deze nieuwbouw, die in januari 2023 in gebruik wordt genomen..

De wuivende rietpluimen geven de bewegingen aan van de kinderen, legt Bult uit. „Kinderen zijn altijd in beweging. Daar sluiten we het onderwijs op aan. De verschillende kinderen in het logo laten de diversiteit op de school zien.” De school is ook nog eens aan de rand van Delfzijl tegen het riet gebouwd.

Gezamenlijk wegrennen, de vakantie tegemoet

Om de fusie te markeren verzamelden alle kinderen zich op het schoolplein, in rode en groene hesjes met de naam van hun (oude) school. De eerste gezamenlijke activiteit was het samen wegrennen, de vakantie tegemoet. De leerkrachten spanden een roodwit lint waaronder door werd gerend richting een hele grote groep ouders.

De kinderen mogen de hesjes houden, want na de zomervakantie zullen er nieuwe hesjes worden aangeschaft met het nieuwe logo, ontworpen door Roadbear Studios uit Oudeschip.

Nieuws

Meest gelezen

menu