Op één na mooiste school van Nederland, De Kronkelaar in Wagenborgen, na precies twee jaar feestelijk geopend

De kinderen kijken geboeid naar het filmpje van de bouw. Foto: Bram Noordhuis

Precies twee jaar geleden opende kindcentrum De Kronkelaar in Wagenborgen de deuren. Door de coronapandemie kon pas vandaag de officiële opening plaatsvinden. En die was feestelijk.
Lees meer over
Eemsdelta

Wethouder Jan Menninga verrichtte met twee leerlingen, van wie hij er eentje op de arm nam, de handeling door op een rode knop te drukken. Daarmee werd aan weerskanten vuurwerk ontstoken. En meteen daarna werd voor alle leerlingen van de school, de ouders en genodigden in de aula een filmpje (een timelapse) vertoond over het verloop van de bouwwerkzaamheden. Die eindigde met een nieuw vuurwerkshowtje.

Trots

In de korte toespraken vooraf, van locatiedirecteur Arjan van der Kooi, wethouder Jan Menninga, Geert Bijleveld van Stichting Openbaar Onderwijs Marenland en Wouter Stoer van Architectenbureau Onix NL, klonk vooral veel trots door. Trots op het verloop en de samenwerking tijdens de bouw, maar vooral trots op het prachtige uiterlijk van het gebouw, dat niet voor niks onlangs tweede werd in de landelijke verkiezing Schoolgebouw van het jaar 2022.

Theepaviljoen als inspiratiebron

Dat gebouw staat ook nog eens in een mooie parkachtige omgeving op het terrein van het vroegere psychiatrisch centrum Groot Bronswijk. Eén van de vele gebouwen van dat centrum, het voormalige theepaviljoen, diende als inspiratiebron tijdens het ontwerpen van het gebouw. Archtitect Wouter Stoer: „We hebben het ontworpen als een groot dansend dak.”

Na de plechtigheid mochten de oudste kinderen de vele ouders en andere belangstellenden rondleiden door het gebouw. De leerlingen hadden er al een mooie morgen opzitten met vele workshops en een circusvoorstelling in de aula.