Opnieuw zwaar vuurwerk afgestoken door jongeren in Appingedam, politie en handhavers houden extra toezicht in het centrum

Foto: ProNews

In Appingedam is de afgelopen weken sprake van toename van overlast door jeugd met vuurwerk. Daarnaast worden er vuurtjes gestookt, mensen mishandeld en bedreigd omdat ze de jongeren aanspreken op het gedrag. Er zijn bovendien hulpverleners belemmerd bij hun werk.
Lees meer over
Eemsdelta

De gemeente Eemdelta zegt dat de politie, toezichthouders en jongerenwerkers zich momenteel extra inzetten om de overlast terug te dringen. Er komen per dag tientallen meldingen binnen bij de politie over vuurwerkoverlast. De wijkagenten van het gebied vinden het gedrag van de jeugdigen buitenproportioneel en zeggen dat de tijd van waarschuwen inmiddels voorbij is. Ze zijn inmiddels begonnen met een inventarisatie van de overlastgevende jeugd.

Er zullen huisbezoeken en aanhoudingen plaats gaan vinden. Ook woensdagavond was het weer druk met jongeren achter de Nicolaïkerk in het centrum van Appingedam, de politie hield toezicht. Af en toe werd er (zwaar) vuurwerk afgestoken door de jeugd. Omdat de jongeren zich in groepen verspreiden en zich snel uit de voeten maken, heeft de politie het moeilijk om de daders te pakken te krijgen. Ook omdat het vuurwerk op meerdere plaatsen tegelijk wordt afgestoken.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu