Pluktuin Lageweg in Bedum winnaar Kern met Pit Trofee Groningen

De winnaars van Pluktuin Lageweg. Eigen foto

Pluktuin Lageweg uit Bedum is zaterdag gekroond tot provinciale winnaar van de Kern met Pit buurtprojecten in Groningen.
Lees meer over
Eemsdelta

Ruim honderd projecten uit het hele land, waarvan zes uit Groningen, presenteerden tijdens een feestelijke bijeenkomst door het hele land hun resultaten. Het ging om initiatieven van enthousiaste inwoners die zich een jaar lang hebben ingezet om hun omgeving een stukje mooier te maken. Elke provincie kreeg een winnaar.

Alle aanwezige deelnemers ontvingen het predicaat ‘Kern met Pit’ en 1.000 euro voor het project. De jury en het Nederlandse publiek bepaalden wie in elke provincie naar huis mocht met de trofee én 1.500 euro extra.

In Pluktuin Lageweg hebben inwoners aan de rand van Bedum een bloemenpluktuin gecreëerd. Een plek om zelf bloemen te plukken, koffie of thee te drinken, te helpen bij het onderhoud of het geven van voorlichting. De Pluktuin wordt gerund en onderhouden door een groep vrijwilligers die op verschillende manieren hun talenten inzetten. Bij het telen van de planten worden geen pesticiden of kunstmest gebruikt en door de aanwezigheid van houtwallen, hagen, insectenhotels, bosranden en een grote composthoop voelen insecten, vogels en dieren als de egel zich hier thuis.

Nieuws

menu