Poolbiljart, dj-apparatuur, friteuses en speakers: inboedel gesloten zalencentrum Vita Nova in Middelstum wordt geveild

Vita Nova in Middelstum. Foto: Google Street View

De inboedel van zalencentrum Vita Nova in Middelstum wordt geveild. Door aardbevingsschade is het pand onverkoopbaar geworden en door gesteggel met de Nationaal Coördinator Groningen zagen de uitbaters geen toekomst meer voor het bedrijf.
Lees meer over
Eemsdelta

Daarmee komt er na 61 jaar een einde aan zalencentrum Vita Nova in Middelstum. Uitbater Mark Willem Evenhuis nam in januari 2007, samen met zijn vriendin Evelien, het zalencentrum onder zijn hoede. De eerste uitdaging was het vinden van een plek voor discotheek Moonlight in het gebouw en deze verder uit te breiden. Na flink wat muziekfeesten en bruiloften is de sluiting sinds 1 juni een feit.

De uitbaters waren in 2021 van plan om Vita Nova van de hand te doen, maar een rapport van de Nationaal Coördinator Groningen gooide roet in het eten. Het pand bleek na onderzoek niet langer veilig en moest verstevigd worden vanwege aardbevingsschade. Ondanks de inmenging van de gemeente Eemsdelta werd de versteviging op de lange baan geschoven en daardoor takelde het pand steeds verder af.

Om die reden hebben de uitbaters besloten te stoppen met Vita Nova. Op 20 juni worden het poolbiljart, dj-apparatuur, speakers, discospots, een elektrische gitaar, opblaasbaar luchtkasteel, prieel en de palmbomen uit de tuin van het zalencentrum online geveild. Ook de complete baropstelling, restauranttafels, koffiezetapparaten, friteuses, grillplaten en een combi steamer oven.

Nieuws

Meest gelezen

menu