Project Gemetselde woningen in Appingedam afgerond: sloop en bouw van 233 woningen in Opwierde-Zuid

De bewoners van Opwierde-Zuid planten een boom aan de Plataanlaan ter afsluiting van het project 'gemetselde woningen'. Foto: Imazzo

Met het planten van een boom aan de Plataanlaan in Appingedam is donderdag het project ‘Gemetselde woningen’ afgerond. Binnen dit project maakten 233 woningen in de wijk Opwierde-Zuid plaats voor 184 nieuwe woningen. Dat gebeurde in het kader van de versterkingsopgave in de gemeente Eemsdelta.
Lees meer over
Eemsdelta

De 233 huur- en koopwoningen in Opwierde-Zuid moesten worden gesloopt, omdat ze niet aardbevingsbestendig waren. De 184 woningen die nieuw zijn gebouwd in de wijk zijn duurzaam, aardgasvrije en voldoen aan alle bouwnormen voldoen. De overige 49 woningen kwamen terug aan de Focco Ukenalaan, de Patrimoniumstraat en de Opwierdeweg.

Alle huurders en eigenaren hebben inmiddels de sleutel van hun nieuwe woning. Ook de straten en het groen zijn opnieuw ingericht.

Nationaal Coördinator Groningen

De woningen zijn in opdracht van Woongroep Marenland en Nationaal Coördinator Groningen gesloopt en gebouwd door Bouwgroep Dijkstra Draisma. De bewoners zijn nauw betrokken bij de planvorming.

De sloop en de nieuwbouw zijn in fases uitgevoerd. Daardoor bleef de wijk bewoonbaar.

Andere projecten in Opwierde

In totaal worden ruim 1500 woningen aardbevingsbestendig gemaakt in de wijk Opwierde. Het project ‘Gemetselde woningen’ is het eerste afgeronde nieuwbouwproject in Opwierde-Zuid.

Nieuws

Meest gelezen

menu