Roeivereniging Neptunus in Delfzijl benoemt 'die man met dat witte haar' Wibo Roolvink tot erelid

Wibo Roolvink met het Wibootje. Foto: Eigen foto

Roeivereniging Neptunus uit Delfzijl heeft Wibo Roolvink zaterdag benoemd tot erelid.
Lees meer over
Eemsdelta

Roolvink is met deze benoeming, die plaatsvond tijdens de algemene ledenvergadering van Neptunus, geëerd voor zijn ‘grote verdiensten’ voor de vereniging.

Roolvink is bijna veertig jaar lid van Neptunus en was ook lange tijd bestuurslid - in diverse functies - van de roeivereniging. ,,Verder heeft hij veel Delfzijlsters leren kennismaken met de roeisport. Niet alleen als coach voor de leden, maar ook met het organiseren van school- en bedrijfsroeien”, zegt voorzitter Nathalie Folkers.

Vlot opbouwen na brand

Ook na de brand in 2018, waarbij het botenhuis in vlammen op ging, kon Neptunus op Roolvink bouwen. Folkers: ,,Hij heeft vele ritten door het land met de botenwagen gemaakt om onze vloot weer op te bouwen. En tijdens de nieuwbouw van onze accommodatie was hij bijna dagelijks aanwezig om te klussen en iedereen te helpen.”

‘Die man met dat witte haar’

Roolvink is, als organisator van de traditionele Pinksterwedstrijden, ‘een markante en bekende verschijning’ binnen Neptunus. ,,Als een lid zegt dat hij of zij roeit bij Neptunus, volgt vaak de reactie: ‘Is dat die club waar die man met dat witte haar altijd vroeg in de morgen in zijn skiff roeit door het Damsterdiep?’.”

Die skiff werd na Roolvinks benoeming tot erelid gedoopt tot Wibootje . Het erelid mocht deze handeling zelf voor rekening nemen. Verder kreeg hij een bos bloemen en een fotocollage van de oude en huidige accommodatie overhandigd.

Nieuws

menu