Rondje Ziel in Delfzijl in trek bij wielrenners uit heel Nederland. Organisatie verhoogt maximum aantal deelnemers

Het Rondje Ziel in 2019. Foto: Eigen foto

De wijk Oost West in Delfzijl vormt zaterdag het decor voor de (uitgestelde) lustrumeditie van het Rondje Ziel. De belangstelling voor deze wielerwedstrijd, vorig jaar afgelast vanwege de coronacrisis, is enorm.

‘Omdat het een van de eerste wedstrijden is die dit jaar doorgaat’, meldt de organisatie van het Delfzijlster wielerevenement in een persbericht. ‘Vanuit het hele land komen de renners naar Delfzijl om de krachten te meten.’

Upgrade maximumaantal deelnemers

Meerdere categorieën zitten compleet vol; zelfs na een upgrade van het maximumaantal deelnemers van 100 naar 120. Inschrijven is alleen nog mogelijk voor de wedstrijden in de sportklasse en de vrouwenwedstrijd.

Programma Rondje Ziel

10.00 uur: mannen - sportklasse; 11.30 uur: vrouwen – amateur/ elite/ junioren/ beloften; 13.30 uur: mannen - junioren/ amateurs; 15.30 uur: mannen - elite/ beloften

De zogeheten fun-wedstrijd gaat niet door. De organisatie acht het geen haalbare kaart zo’n wedstrijd te organiseren nu wielerbond KNWU de reglementen heeft aangepast; ook deelnemers van zo’n wedstrijd over een wedstrijdlicentie beschikken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Eemsdelta
menu