SP schildert fakkels op onveilige woningen in Groningen (om nogmaals de aandacht te vestingen op de gevolgen van de gaswinning)

Bianca Wierenga en haar kinderen.

Tweede Kamerlid Sandra Beckerman heeft vrijdag in Woltersum een nieuwe actie van de SP tegen de gevolgen van de gaswinning afgetrapt. Ze werd daarin bijgestaan door Bianca Wierenga. Samen schilderden ze een fakkel op de onveilige woning van de familie Wierenga.
Lees meer over
Eemsdelta
Het Hogeland
Midden-Groningen
Oldambt
Stad

De familie Wieringa wacht ongeveer drie jaar op versterking van haar woning. Het gezin, met twee kinderen van 9 en 7 jaar, woont ondertussen al maanden in een tijdelijke woonunit.

,,Het kabinet is afgetreden om de toeslagenaffaire en dat is volkomen terecht. De parallellen tussen de ramp die het kabinet hier in Groningen heeft aangericht en de toeslagenaffaire zijn groot”, liet Beckerman optekenen. ,,Ook hier zijn mensen vermorzeld door de overheid. Het opstappen van het kabinet is slechts het begin. Nu moet de compensatie van de gedupeerden voorop staan. Bij de toeslagenaffaire en hier.”

Fakkels op onveilige woningen

Bij de nieuwe actie tegen de gaswinning tekenen de SP en gedupeerden met stoepkrijt en spuitbussen fakkels op onveilige woningen. Deze actie werd vrijdagochtend officieel afgetrapt. Het weekend daarvoor was Beckerman al in Appingedam actief. Samen met Liza (11), Eva (8) en Sophie (4) tekende ze fakkels op hun - volgende maand te slopen - woning.

Zwartboek met 200 verhalen van gedupeerden

Verder presenteert de SP in het Kamerdebat over de versterkingswet een zwartboek met 200 verhalen van gedupeerden. Beckerman: ,,Samen voeren we de druk op. Er is door de staat ruim 400 miljard verdiend aan de gaswinning, maar nog steeds is er geen oplossing voor tienduizenden gedupeerden Groningers. Het is tijd voor een eerlijke overheid. Één loket voor gedupeerden, een einde aan de weerzinwekkende bureaucratie en het wantrouwen van gedupeerden.”

Nieuws

menu