Spooktocht Appingedam ondervindt hinder van kapwerkzamheden bos. Deelnemers worden gedropt

Een engerd tijdens de spooktocht van vorig jaar. Foto: EGBERT EUSER

Het bos ten zuiden van Appingedam vormt vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober het decor voor griezels, spoken en ander gespuis. De organisatie van de Spooktocht Appingedam moet creatief zijn omdat er in die periode nogal wat bomen worden gekapt.
Lees meer over
Eemsdelta

Langs de route van vijf kilometer valt anderhalf uur griezelplezier te verwachten van een team van ruim honderd vrijwilligers. Die gaan zich vermommen in de meest verschrikkelijke gedaantes. Ruim 900 deelnemers zullen in groepen van maximaal tien personen de route gaan volgen.

Gedropt

„De spooktocht organiseren is dit jaar een extra zware opgave,” weet voorzitter Hildo Winkels. „Tijdens de spooktocht zijn de kapwerkzaamheden in het bos van Stilleweer volop gaande. De tocht is dan ook anders van opzet. Er is voor een uitdagende route gekozen die zelfs zo lang is dat deelnemers ergens gedropt gaan worden en zelf terug mogen lopen naar de ASWA in Appingedam.”

Er staan reeds 650 deelnemers ingeschreven, verdeeld over beide dagen. Aanmelden kan via: spooktochtappingedam@gmail.com.

Nieuws

menu