Studenten bereiden paarsblauw voorjaarskleed Landgoed Ekenstein voor

Wethouder Pier Prins ging ook met de grondboor aan de slag. Hij wordt geholpen door Vera Visser uit Winsum en Lisa van Hassel (links) uit Appingedam. Foto: Bram Noordhuis

Lees meer over
Eemsdelta

Een groep tweedejaars studenten van de Hanzehogeschool in Groningen heeft donderdag voorjaarsbollen geplant in het park van Landgoed Ekenstein bij Appingedam. Ze werden daarbij geholpen door medewerkers van Cosis en vrijwilligers.

Ook wethouder Pier Prins van de gemeente Eemsdelta hielp mee met het poten van blauwe hyacinten die straks voor een paarsblauw voorjaarskleed gaan zorgen.

Gedurende een jaar zijn de studenten één dag per week bezig met een project om Landgoed Ekenstein beter op de kaart te zetten. Daarbij verrichten ze zowel praktische handelingen als onderzoek. De studenten komen uit diverse richtingen, van financiën tot recreatie. Lisa van Hassel uit Appingedam houdt zich bezig met de recreatieve kant. „UIt mijn onderzoek blijkt dat er opvallend veel Duitsers naar Ekenstein komen. En sinds corona ook steeds meer mensen uit alle delen van Nederland. In de regio merk je toch een enorme betrokkenheid bij Ekenstein.”

De studenten proberen uit te zoeken op wat voor manieren het park nog meer mensen kan trekken en maken bijbehorende kostenplaatjes.

Volgens docent Lisa Oldenhof uit Stedum is Ekenstein prima onderzoeksterrein voor haar leerlingen. „Het is een net niet te groot en mooi overzichtelijk park. De leerlingen komen hier met allerlei facetten in aanraking. Zo leren ze bijvoorbeeld ook om te gaan met de cliënten van de dagbesteding van Cosis op de kinderboerderij. We komen hier al een aantal jaren met studenten. Het is destijds bij ons onder de aandacht gebracht door voormalig wethouder Martien van Bostelen van de voormalige gemeente Appingedam.”

Het project is tot stand gekomen door de kopgroep Ekenstein, ondersteund door de gemeente. De kopgroep Ekenstein komt voort uit de Burgertop Appingedam. Organisaties uit Appingedam en betrokken burgers zijn er lid van. De kopgroep Ekenstein wordt ondersteund door studenten van de innovatiewerkplaats Eemsdelta, waarin de Hanzehogeschool en Univé deelnemen.

Het bollen planten is onderdeel van het project, dat tot doel heeft het park ook weer op de kaart te zetten bij de inwoners van de gemeente Eemsdelta. De projectdeelnemers ontwikkelen ideeën om landgoed Ekenstein weer aantrekkelijker te maken. Studenten van de hbo-opleidingen Rechten en SJD, Finance en Control en Sportkunde ondersteunen de projectgroep met onderzoek en uitvoering, onder andere vanuit het project Vitale Regio.

Nieuws

menu