Waddenfonds verblijdt Termunten en Termunterzijl met 50.000 euro voor multifunctioneel centrum

Een De Waardtent op camping Stortemelk op Vlieland. Foto archief ANP

Het Waddenfonds verdeelt 250.000 euro onder vijf projecten die de lokale gemeenschap en de leefbaarheid in het Waddengebied versterken. Een vijfde deel hiervan komt te goede van de nieuw van een multifunctioneel centrum (mfc) voor Termunten en Termunterzijl.
Lees meer over
Eemsdelta
Wadden

Het mfc wordt een belangrijke plek voor ontmoeting en informele zorg – alle verenigingen, activiteiten en initiatieven krijgen er onderdak. Het dorpshuis wordt een aardbevingsbestendig, duurzaam en onderhoudsvriendelijk gebouw. Het kost in totaal 1.075.000 euro. Het Waddenfonds bekostigt 50.000 euro.

Verder steekt het Waddenfonds geld in het maken van een centraal digitaal systeem met alle informatie over het erfgoed op de Wadden, de bouw van vier studio’s voor horecapersoneel op Vlieland, de verbouw van het historische Harsta State in Hegebeintum en de aankoop van een wolverwerkingsmachine op Ameland.

De projecten krijgen geld uit het Budget Lokale Innovaties (BLI) van het Waddenfonds, dat zich richt op de ontwikkeling van kleinschalige, vernieuwende en lokale projecten in het Waddengebied.

Nieuws

Meest gelezen

menu