Versterking in Appingdam. Aftrap sloop vliesgevelwoningen in Opwierde-Zuid

Aartist's impression van de nieuwe woningen in Opwierde-Zuid in Appingedam. Beeld: Van Wijnen

Aannemer Van Wijnen is woensdag begonnen met de sloop van de eerste vliesgevelwoningen in Opwierde-Zuid in Appingedam.
Lees meer over
Eemsdelta

De 165 woningen worden in opdracht van de Nationaal Coördinator Groningen gesloopt omdat ze niet aardbevingsbestendig zijn. Er komen 162 nieuwe, aardbevingsbestendige woningen voor in de plaats.

Sloop en nieuwbouw in twee fases

De vliesgevelwoningen zijn verdeeld over 24 woonblokken. Om de wijk bereikbaar en leefbaar te houden, zijn de sloop en nieuwbouw in twee fases opgedeeld.

Fase 1 is woensdag afgetrapt. De verwachting is dat deze circa 80 woningen begin december gesloopt zijn. De verwachting is dat de eerste bewoners tussen maart en juli 2022 intrek kunnen nemen in hun nieuwe woningen.

De verwachting is dat de woningen uit de tweede fase - momenteel wordt met de bewoners gesproken over het ontwerp van hun nieuwe woningen - begin 2023 opgeleverd worden.

Aanpak wijk Opwierde

De sloop van de vliesgevelwoningen is niet het enige project in de wijk Opwierde in Appingedam. Ook op andere plekken zijn er bouwactiviteiten. In totaal moeten ruim 1500 woningen aardbevingsbestendig worden gemaakt.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu