Voormalig schoolgebouw Roemte in Loppersum krijgt een nieuwe bestemming. Gemeente Eemsdelta blij dat beeldbepalend pand behouden blijft

Het voormalige schoolgebouw Roemte in Loppersum. Foto: Jan Pitt

Het voormalige schoolgebouw Roemte In Loppersum krijgt een nieuwe bestemming. Wethouder Pier Prins van de gemeente Eemsdelta heeft een intentieovereenkomst getekend voor de herontwikkeling van het gebouw. Het is de bedoeling dat hier een huisartsenpraktijk met apotheek en drie woningen worden gerealiseerd.
Lees meer over
Eemsdelta

Het pand wordt verkocht aan de huisartsen en Tandem Vormgeving & Bouwadvies, die hun plannen nu verder kunnen uitwerken. ‘Roemte is een beeldbepalend gebouw in Loppersum, dus ik ben erg blij dat we met deze invulling het gebouw grotendeels behouden’, laat wethouder Prins weten.

Het schoolgebouw aan de Wirdumerweg is sinds 2016 niet meer in gebruik, omdat het pand na een inspectie niet aardbevingsbestending bleek te zijn. Christelijke bassischool Roemte is verhuisd naar het nieuwe kindcentrum Spriknust. In 2017 heeft het toenmalige Centrum Veilig Wonen het gebouw gehuurd om de uitvoerbaarheid van een aantal maatregelen voor aardbevingsbestendig versterken in de praktijk te testen.

Blijdschap

Dat het pand nu een nieuwe invulling krijgt, zorgt voor blijdschap bij wethouder Prins: ‘De huisartsenpraktijk biedt straks ruimte aan drie huisartsen en een apotheek. Er blijft ruimte over voor eventuele uitbreiding van zorgtaken. De drie woningen worden tijdelijk ingezet als wisseleenheden in het kader van de versterkingsopgave. Daarna komen de woningen in de verhuur onder de aftoppingsgrens voor sociale huurwoningen.’

De volgende stap is het opstellen van de verkoopstukken en het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst. Als alles volgens planning verloopt is eind 2022 de oplevering en wordt begin 2023 het gebouw in gebruik genomen. De definitieve besluitvorming vindt plaats tijdens de raadsvergadering op 27 oktober.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu