Waarom zwemt Martijn zaterdag van Groningen naar Appingedam? Voor Noa en Make a Memory

Martijn Meier. Foto: Bram Noordhuis

Martijn Meier uit Appingedam gaat zaterdag 25 juni om 08.30 uur zwemmen van Groningen naar Appingedam. Dat doet hij om geld in te zamelen voor Noa en Make a Memory.
Lees meer over
Eemsdelta

Meier heeft inmiddels ruim 5300 euro opgehaald via Geef.nl. Na maanden van trainen gaat de badmeester en zweminstructeur de 22 kilometer lange uitdaging door het Damsterdiep aan. De finish achter de Nicolaïkerk is naar verwachting tussen 15.30 en 16.00 uur.

Daar zal een vertegenwoordiger van Stichting Make A Memory aanwezig zijn zodat Martijn en zijn vrouw Evelien de cheque kunnen overhandigen met het bedrag dat hij bij elkaar gezwommen heeft.

Met het inzamelen is hij overigens al ruim twee jaar geleden begonnen. „Twee jaar geleden heb ik me inschreven voor de Run van Winschoten om 100 kilometer te hardlopen. Helaas is dit niet doorgegaan vanwege de coronacrisis en blessures. Omdat ik daarvoor al een hoop sponsoring heb ontvangen, heb ik mezelf dit nieuwe doel gesteld.”

Heel persoonlijk goed doel

Make a Memory is voor Meier en heel persoonlijk goed doel. „In december 2012 is onze dochter Noa geboren. Tijdens de bevalling heeft Noa zuurstoftekort gehad, waardoor we haar na drie dagen moesten loslaten. Het grootse gemis is er nog elke dag. Dankzij stichting Make a Memory hebben we mooie foto’s als herinnering gekregen waar we nog elke dag naar kijken. Dit is voor ons erg waardevol.”

„Nog steeds komen kinderen vroegtijdig of na de bevalling te overlijden. Om deze ouders te steunen is stichting Make a Memory opgericht. Make a Memory maakt foto’s van ernstig zieke, terminale en overleden kinderen. De foto’s bieden de ouders troost en een blijvende herinnering en kunnen helpen bij de verwerking van dit grote verlies.”

Sporten als uitlaatklep

„Door het verlies van mijn dochter ben ik gaan sporten als uitlaatklep.” En dat ook meteen stevig. Hij voltooide twee keer de triatlon die te boek staat als één van de zwaarste ter wereld, de Ironman. „Ik ben Noa dankbaar voor de kracht die ze mij heeft gegeven om na dit grote verlies toch door te gaan. Ik wil graag iets terug doen voor Noa, maar ook voor alle ouders die nu nog niet weten wat de toekomst gaat brengen.”

Tijdens zijn zwemtocht houdt Meier ongeveer halverwege, rond 11.30 uur, een pauze in Ten Post. „Het is voor belangstellenden mogelijk langs de route mee te rijden of te fietsen. Aanmoediging is heel erg welkom. Dat kan ik vast goed gebruiken tijdens het zwemmen.”

Meer informatie, ook over doneren is te vinden op: geef.nl.

Nieuws

menu