Wie o wie wordt de 'eerste' burgemeester van de gemeente Eemsdelta? Gemeenteraad draagt deze week kandidaat voor tijdens extra raadsvergadering

Het gemeentehuis van Delfzijl. Foto: Archief Jan Zeeman

De gemeenteraad van Eemsdelta maakt donderdag 28 oktober om 20.30 uur bekend wie wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester. Dat gebeurt tijdens een extra raadsvergadering.
Lees meer over
Eemsdelta

De gemeente Eemsdelta ontstond op 1 januari 2021 uit de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum. Waarnemend burgemeester is nu nog Gerard Beukema. Hij was eerder ook burgemeester van de voormalige gemeente Delfzijl. De nieuwe burgemeester wordt de eerste kroonbenoemde burgemeester van Eemsdelta.

De aanbeveling van de gemeenteraad wordt aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Op voordracht van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties wordt een burgemeester benoemd bij Koninklijk Besluit. De verwachting is dat de nieuwe burgemeester begin 2022 officieel wordt geïnstalleerd.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu