Wierden en Borgen bouwt woningen op braakliggend terrein achter gemeentehuis in Loppersum

Wierden en Borgen-bestuurder Matthieu van Olffen (rechts) en wethouder Pier Prins van Loppersum ondertekenden dinsdag een intentieovereenkomst voor de nieuwbouw aan de Pomonaweg. Foto: Jan Pitt

Woningstichting Wierden en Borgen gaat huurwoningen bouwen op het braakliggende terrein achter het gemeentehuis in Loppersum bouwen. Deze in totaal twaalf huizen zijn geschikt voor één- of meerpersoonshuishoudens.

Dit is met name voor ‘reguliere woningzoekenden’ goed nieuws. Vanwege de forse versterkingsopgave in de wijk Loppersum-Noord wordt immers een groot aantal woningen vervangen of versterkt. En beschikbare huurwoningen worden ingezet als tijdelijke huisvesting voor huurders wier woningen worden gesloopt.

‘Hierdoor zijn er voor reguliere woningzoekenden minder huurwoningen beschikbaar in het dorp Loppersum. Samen met de gemeente hebben wij gezocht naar een manier om de doorstroming op de woningmarkt op gang te brengen’, licht Wierden en Borgen-bestuurder Matthieu van Olffen in een persbericht toe.

Braakliggend terrein achter gemeentehuis

Hij en wethouder Pier Prins van Loppersum ondertekenden dinsdag een intentieovereenkomst voor de nieuwbouw aan de Pomonaweg, waarmee het terrein achter het gemeentehuis eindelijk een nieuwe bestemming krijgt.

Prins: ‘De afgelopen jaren zijn er meerdere plannen bedacht voor het braakliggende terrein achter ons gemeentehuis, die uiteindelijk niet haalbaar bleken. Het idee van Wierden en Borgen is dat gelukkig wel.’

Van Olffen verwacht halverwege 2021 te kunnen starten met de bouw.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Eemsdelta
menu