Willemstraat Delfzijl twee weken gestremd vanwege werkzaamheden

Kaart met daarop de afzetting in het centrum van Delfzijl. Foto: Gemeente Eemsdelta

Door werkzaamheden aan kabels en leidingen en de sloop van enkele winkelpanden is de Willemstraat in het centrum van Delfzijl van maandag 17 januari tot en met vrijdag 28 januari afgesloten. Voetgangers en fietsers worden omgeleid via de Oranjestraat.
Lees meer over
Eemsdelta

De Willemstraat is een winkelstraat die uitkomt op het Vennenplein in Delfzijl. Hier bevinden zich meerdere ondernemingen zoals Smit Sport en eethuis De Delf.

Wethouder Jan Menninga (Lokaal Belang Eemsdelta) begrijpt dat de afsluiting voor alle betrokkenen onplezierig is. ,,Eerst het zuur, dan het zoet’’, zegt hij. ,,De werkzaamheden leveren overlast op, daar valt helaas niet aan te ontkomen.’’ Daarmee doelt hij op de bouw en ontwikkeling van het project ‘Wonen met een PLUS’.

‘Wonen met een PLUS’

In de driehoek tussen de Waterstraat, Willemstraat en Havenstraat verrijst in de komende twee jaar een nieuwbouwcomplex. Het gebouw bestaat straks uit 70 huurappartementen, acht koopappartementen, supermarkt Lidl op de begane grond en zorgvoorzieningen in het gebouw.

In de Willemstraat graven bouwvakkers een gleuf voor werkzaamheden aan de waterleiding. Daar komen bouwhekken voor te staan. Aan de andere kant van de straat staan ook hekken. Daar is de sloper bezig. Voetgangers en fietsers passen daar niet tussendoor.

Tweede helft van 2023 af

Gemeente Eemsdelta, Acantus, Noorderzorg en supermarkt Lidl werken samen aan het project op de kop van het vernieuwde centrum. Rottinghuis is de aannemer en het ontwerp is gemaakt door de Zwarte Hond. De werkzaamheden verlopen op schema, de verwachting is dat het project in de tweede helft van 2023 klaar is.

Nieuws

menu