Samen met

161 vrijwilligers actief tijdens World Cleanup Day in gemeente Eemsdelta

Inwoners en wethouder Meindert Joostens in actie in Oosterwijtwerd tijdens de World Cleanup Day. Foto: Gemeente Eemsdelta

161 vrijwilligers hebben zich bij de gemeente Eemsdelta gemeld na de oproep om mee te doen aan World Cleanup Day, een wereldwijde schoonmaakactie om zwerfafval tegen te gaan.
Lees meer over
Eemsbode

Zij gingen zaterdag buurten en wijken in om zwerfafval op te ruimen. De gemeente ondersteunde de opruimacties met materialen, zoals grijpers, afvalzakken en handschoenen. Wethouder Meindert Joostens kwam ook in actie op een aantal locaties in Eemsdelta.

Joostens: „De World Cleanup Day past bij het voornemen van de gemeente om de hoeveelheid zwerfafval in Eemsdelta te verminderen. Daarnaast willen we het ontstaan van zwerfafval en daarmee een vervuild straatbeeld zo veel mogelijk voorkomen. Initiatieven van inwoners en de World Cleanup Day dragen bij aan een schoner Eemsdelta en die ondersteunen we daarom graag.”

Inwoners die alsnog zwerfafval willen opruimen in hun buurt of wijk, kunnen voor een gratis afvalknijper bij de gemeente terecht. Hiervoor kan men een email sturen naar afscheiden@eemsdelta.nl. De knijper wordt gratis thuisbezorgd.

World Cleanup Day is de grootste jaarlijkse opschoonactie ter wereld. Inmiddels doen er 180 landen mee. In Nederland is Plastic Soup Foundation initiatiefnemer van de World Cleanup Day.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Eemsbode

Nieuws

menu