Samen met

17-jarige Tessel opent koffiebar in Appingedam: In de zevende hemel

Tessel Peters bedient enkele klanten. Foto: RICHARD DEGENHART

De 17-jarige Tessel Peters uit Delfzijl heeft zaterdag haar eigen koffiebar geopend in de Dijkstraat Appingedam.
Lees meer over
Eemsbode

De zaak tegenover de Hema heeft de naam In de Zevende Hemel meegekregen. Die draait volgens een concept dat is bedacht door haar vader. Je kan er terecht voor zeven soorten koffie, zeven soorten thee, zeven soorten sap, zeven soorten broodjes, zeven soorten gebak, zeven soorten wafels en zeven soorten ijs.

Het was op de openingsdag meteen een drukte van belang.

Meerdere vestigingen

“Het is mijn bedoeling om de Zevende Hemel te laten uitgroeien tot een bekende horecazaak in de omgeving en het liefst ook ver daarbuiten, met meerdere vestigingen in het land,” legt de ambitieuze Tessel uit. Werken in de horeca is haar niet vreemd, ze heeft haar moeder vaak geholpen op het Pannenkoekenschip in Slochteren.

„We werken zoveel mogelijk met lokale en biologische producten. Zo komt de koffie van Maalwerk Koffie uit Delfzijl, gebak van Bake My Day uit Groningen en ijs van Rianne’s Boerderij uit Niehove.”

Suppen over het Damsterdiep

De pas geopende zaak kreeg meteen positieve reacties van de gasten, die het een mooie aanvulling voor het centrum van Appingedam vinden. „De voorkant van de winkel wordt nog verder aangekleed, zo moeten er nog stickers op de ramen. Ook een eigen Facebook-pagina of website moeten nog worden opgezet.”

Suppen over het Damsterdiep is ook mogelijk vanaf de locatie. Dat is een sportieve bezigheiddie haar vader onder zijn hoede heeft genomen.

In de Zevende Hemel is geopend van woensdag tot zondag van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Eemsbode

Nieuws

Meest gelezen

menu