Samen met

Appeltaart op één in nieuw koffiecafé 't Gouden Appeltje in Appingedam

Marije en Rients Faber in het koffiecafé. Eigen foto

Het centrum van Appingedam heeft er een koffiecafé bij, aan het Gouden Pand 1. Appeltaart speelt in ‘t Gouden Appeltje de hoofdrol.
Lees meer over
Eemsbode

Marije Faber (12 jaar) verzon, bij haar verhuizing naar het karakteristieke pand aan het water, dat ze wel koffie, thee en appeltaart konden gaan verkopen. Ook bedacht ze meteen een passende naam: ’t Gouden Appeltje. Het idee werd door het hele gezin omarmd. De benedenverdieping is door Margriet, de moeder van Marije, ingericht en omgetoverd tot een gezellig en eigentijds koffiecafé.

Het appeltaartidee is ontstaan op de boerderij in Lellens, waar het gezin hiervoor woonde. Op het erf lag een boomgaard met verschillende soorten appelbomen. Wanneer de appels geplukt konden worden werd er wekelijks appeltaart gebakken bij de familie Faber thuis.

„Het concept houden we eenvoudig,” vertelt Rients (vader van Marije). „Bij ons geen ingewikkelde kaart. Gewoon: ‘koffie of thee met appeltaart’. Met het oog op de aankomende zomer schenken we natuurlijk ook frisdrank en voor de kinderen hebben we heerlijke muffins. Ook gaan we voor groepen high tea’s organiseren en kan het café op de dagen dat we niet open zijn gebruikt worden als vergaderruimte. Toch zal de nadruk liggen op onze appeltaart.”

Er hebben zich inmiddels een aantal gepensioneerd bakkers aangesloten bij het concept van de familie Faber. Zo zal bakker Henk Bruns, die meerdere stadsbakkerijen heeft gehad in Appingedam en Delfzijl, voor ’t Gouden Appeltje gaan bakken. Er is ook een bakker uit Harkstede die aangeboden heeft om te gaan bakken. Met andere woorden: je kunt ervan uitgaan dat er bij ’t Gouden Appeltje een overheerlijke punt appeltaart wordt geserveerd.

Vanaf mei gaan de deuren officieel open. Marije bedacht dat Koningsdag de eerste openingsdag moets worden. Dus op 27 april is ‘t Gouden Appeltje geopend, met livemuziek van de Groningstalige band Kriegel, waar vader Rients de zanger van is.

Marije zal op de zaterdagen, samen met haar vader het koffiecafé gaan draaien. Op de vrijdagen zal haar vader dit alleen moeten doen. Kijk voor meer informatie op: www.goudenpand.nl .

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Eemsbode

Nieuws

Meest gelezen

menu