Samen met

Bijna 400 inschrijvingen Pinkstertrail in Delfzijl

Deelnemers beleven tijdens de eerste editie in 2019 veel lol aan de Pinkstertrail. Foto: Bram Noordhuis

Het aantal deelnemers aan de tweede editie van Pinkstertrail in Delfzijl, die zaterdag 4 juni tegelijk met de Pinksterfeesten begint, is opgelopen tot bijna 400. Er kunnen maximaal 500 mensen meedoen.
Lees meer over
Eemsbode

Veel bedrijven die een connectie hebben met de zeevaart openen tijdens het unieke evenement de deuren voor het loopfestijn over zo’n acht kilometer. „Delfzijl is daar zeker uniek in,” vertelt Wildrik Bulthuis van de organisatie.

“Doordat Delfzijl een havenplaats is, is de connectie met de zee overal aanwezig. Nog steeds zijn er veel zeevaart gerelateerde bedrijven in Delfzijl gevestigd. Dat zie je niet meer in elke havenplaats. We gaan zelfs door de oude zeevaartschool. Wat het leuk maakt, is dat de bedrijven de deuren voor het publiek openen. Het zijn van die plekken waar je anders niet komt. De hele route ademt een maritieme sfeer uit. We gaan onder andere langs een sluisje en ook de Zeeheldenbuurt, het MuzeeAquarium en het beeld van de havenarbeider worden niet overgeslagen.”

Juweeltjes

„Het zijn niet alleen maar zeevaart gerelateerde gebouwen die we bezoeken,” vult mede-organisator Mark Giesolf aan. „Het Hoeske van Opoe Iet, de brandweerkazerne, het gemeentehuis en de Kruiskerk zijn ook juweeltjes. De tocht over het terrein van Woonzorgcentrum Vliethoven en revalidatiecentrum Eemsdelta is ook heel leuk. Zowel voor de deelnemers als voor de bewoners. Daar wordt een echt feestje gemaakt. Job oet Spiek zal met zijn muziek zorgen voor de juiste stemming. Het wordt op 4 juni sowieso een sportief feestje. Alle deelnemers krijgen onderweg een lekkere traktatie en de sfeer zit er door de verschillende muziekgroepen goed in. De muziek in de Kruiskerk wordt heel bijzonder, we kregen het aanbod om van de aanwezige piano gebruik te maken en zo’n buitenkansje laten we natuurlijk niet lopen.”

De voorschrijving stopt op donderdag 2 juni, maar er kan ook op de dag zelf nog ingeschreven worden. De start van de Pinkstertrail is aan de Kustweg ter hoogte van het MuzeeAquarium. Die zal worden opgeluisterd met een muzikale warming-up. Idott evenementen heeft met het bestuur van de Pinksterfeesten afgesproken dat de officiële opening van de Pinksterfeesten om 11.00 uur ook het startschot van de Pinkstertrail zal zijn. De feestelijke finish is in de Centrumkerk, tevens het hoofdkantoor van makelaardij Brandsma en de Jong.

Inschrijven kan via: http://www.pinkstertrail.nl .

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Eemsbode

Nieuws

Meest gelezen

menu