Samen met

De gaskraan in het Groningenveld weer verder open? Onder geen beding | stelling week 22

Luit Bijsma heeft een scheur in de muur van zijn garagebedrijf in Loppersum. Maar hij zegt wel: „Ik snap het best wel als de kraan verder open gaat.” Foto: Robert Hoetink

Na de aangekondigde gasboycot van Rusland gaan er stemmen op om toch weer meer Gronings gas te winnen. Zelfs in Loppersum, epicentrum van de aardbevingsproblemen, is er best begrip voor. Maar moeten we dat wel hebben? „Als ze er maar eerlijk over zijn.”
Lees meer over
Eemsbode

De gaswinning is al jarenlang het dagelijkse gesprek bij autogarage Bijsma in Loppersum, of het nou een klant is die erover begint of medewerkers bij het koffiezetapparaat. Nadat Rusland aankondigde te stoppen met het leveren van gas naar Nederland, is dat niet anders.

Wat gaat er nu gebeuren met het Groninger gasveld? „Het is natuurlijk een duivels dilemma voor de politiek, met de voortdurende oorlog en nu Poetins boycot”, zegt Luit Bijsma, de 70-jarige garagehouder. „Ik snap het best wel als de kraan verder opengaat, zolang ze er maar eerlijk over zijn. Het draait om mensen warm houden, maar het draait vooral om geld, heel veel geld.”

Heeft u net zoveel begrip als Bijma?

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Eemsbode

Nieuws

menu