Samen met

Gerard Joling en Mart Hoogkamer publiekstrekkers tijdens Pinksterfeesten

Bestuur Pinksterfeesten. Archieffoto Mediahuis Noord

Lees meer over
Eemsbode

Het wordt op Pinkstermaandag weer groot feest op de dijk in Delfzijl. Vaste gast Papa di Grazzi, Donnie en Helemaal Hollands treden op. Grote trekkers zullen ongetwijfeld de zangers Gerard Joling en Mart Hoogkamer zijn. Hoogkamer scoorde vorige zomer met de hit Ik ga zwemmen.


Het warmlopen voor de Pinksterfeesten begint al op woensdag 1 juni met de kermis en de jaarmarkt. “Het is fijn dat we weer de Pinksterfeesten kunnen houden,” vertelt secretaris Fred Kappelhof. “De afgelopen 2 jaren hebben de Pinksterfeesten door Corona niet door kunnen gaan. In 2 jaar is er wel het een en ander veranderd. Ook voor ons. De afgelopen tijd hebben we veel tijd gestoken in het opfrissen van de contacten. We zijn dit jaar later begonnen met de voorbereidingen, omdat we geen zekerheid hadden. Toen dit er was, zijn we snel aan de slag gegaan. Natuurlijk hadden we de draaiboeken al wel klaar liggen. We merkten dat bij iedereen het enthousiasme nog aanwezig was. Ook bij onze sponsoren was dat het geval.’


“De opening van de Pinksterfeesten is op zaterdag 2 juni traditiegetrouw bij het Neptunesmonument aan de Kustweg. Daarna gaat meteen de Pinkstertrail van start. De trail is een mooie aanvulling op het programma en zorgt voor meer publiek bij de opening. In de middag is er ook genoeg te doen. Zo kunnen de allerjongsten meedoen aan de viswedstrijd bij de vijver aan de gracht en zijn Aan het Damsterdiep zijn de roeiwedstrijden en in de middag is het tijd voor Volle kracht over de gracht.”


“De zondag begint met douwtrappen. De traditionele wandeltocht dat door Wandelvereniging Spirit wordt gehouden. Ook gaan we natuurlijk kraiten buitendijks bij het Eemshotel. Nieuw op de zondag is de Summerslide. Een glijbaan van ongeveer 70 meter van de dijk. Het is van de particuliere initiatieven die zich spontaan bij ons aanmeldden. We zijn hier heel bij mee. Als bestuur van de Pinksterfeesten organiseren we veel, maar we kunnen niet alles. Het is mooi dat je dan geholpen wordt. In de haven treden de Eemsmond Big Band, Orlando Buitenwerf en Keep in Touch op. Keep in Touch is een plaatselijke band, dat gegarandeerd voor sfeer zorgt. Ook straatartiesten Jonas & Friends zijn present. De zondag sluit af met het concert van muziekvereniging Koningin Wilhelmina in de Eemsdeltahal, genaamd Toppers in Concert. De muziekvereniging treedt op met Theo Driessen, Frank van Etten, Jetset Live en John de Bever.”


“Tijdens Pinksteren zijn de Koninklijke Marine en de Landmacht ook van de partij met o.a een roadschow. Dit is nog wel onder voorbehoud, omdat we hierbij afhankelijk zijn van de ontwikkelingen in Oekraïne. Tevens is in de haven Flyboard Demo te zien. De maandag begint voor het bestuur met de rijtoer. Anders dan voorgaande jaren is de taptoe door verbouwingen niet op het Vennenplein, maar op het voetbalveld van NEC. Zoals eerder verteld, is het maandagmiddag groot feest op de dijk. In de avond is het Grand Final concert in de Eemdeltahal. Een gratis concert met als trekpleister de Abba Tribute Band. De Pinksterfeeten worden afgesloten met een vuurwerkshow dat aangeboden wordt door Royal Wagenborg.”

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Eemsbode

Nieuws

menu