Samen met

Hengelsportvereniging Appingedam bestaat 90 jaar. Viering met activiteiten voor jong en oud

Bert Keizer, Jan de Groot, Paul Nijs en Peter Zweep bij de vijver aan de Harm Kuperstraat war de meeste activiteiten plaatsvinden. Foto: Bram Noordhuis

Appingedam is een bijzonder waterrijke stad. Het Damsterdiep, het Eemskanaal, de Groeve Noord en de vele vijvers zijn populaire viswateren. De Hengelsportvereniging Appingedam floreert en bestaat intussen 90 jaar. Ze hebben jubileumactiviteiten voor jong en oud.
Lees meer over
Eemsbode

Voorzitter Bert Keizer, penningmeester Jan de Groot en secretaris Paul Nijs vormen het bestuur van HSV Appingedam die ongeveer 750 leden telt.

„Wij hebben daarom bedacht om in het kader van ons 90-jarig bestaan een aantal activiteiten te organiseren om zo meer mensen bij de vereniging en de sportvisserij in Appingedam te betrekken,” zegt Keizer, „zodat we over 10 jaar ons eeuwfeest kunnen vieren.”

Veel ideeën komen van Peter Zweep, geen bestuurslid, maar wel actief binnen de vereniging.

„We willen innoveren en aansluiten bij de thema’s die binnen onze federatie en sportvisserij Nederland actueel zijn,” legt Nijs uit. „We richten ons vooral op onze leden en hun kinderen en de inwoners van Appingedam,”vult De Groot aan, „maar natuurlijk is iedereen welkom om te komen kijken of om mee te doen.”

Activiteiten

Een overzicht van de activiteiten: Op woensdag 11 mei is er een seniorenvisdag. Bewoners van zorginstelling Damsterheerd en de oudere leden van de vereniging vissen in de vijverpartij aan de Harm Kuperstraat, onder begeleiding van vrijwilligers. Een hapje en drankje worden aan het water verzorgd door café op de Hoek. De gemeente heeft hiervoor de rietkragen inmiddels gemaaid. Na afloop zijn er een hapje en drankje in het ASWA-gebouw.

Op zaterdag 28 mei staat er een familievisdag op de rol, voor leden van de HSV Appingedam en hun familieleden. Dat gebeurt opnieuw aan de Harm Kuperstraat. Voor alle deelnemers is er een cadeaubon.

VIS-TV

In de laatste week van de zomervakantie komt de jeugd aan bod tijdens de ZomerVISkaravaan. Iedereen die zich via de website van Sportvisserij Nederland aanmeldt, kan gratis meedoen, ook liefhebbers van buiten Appingedam. Aan de Harm Kuperstraat leren deelnemers beter vissen van medewerkers van Sportvisserij Nederland die bekend zijn van bijvoorbeeld VIS-TV.

De afsluitende activiteit is de herfst is opnieuw voor de jeugd. Dat draait het om Streetfishing in Appingedam. (Jeugd)leden van de vereniging gaan dan met kunstaas actief op zoek naar roofvis in het visrijke Damsterdiep en/of de vijvers in de omgeving.

Alle actuele info ligt dan bij Pets Place aan Overdiep 14 in Appingedam.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Eemsbode

Nieuws

menu