Samen met

Het Geluid van Eemsdelta gaat door op 19 juni

Het projectorkest van Het Geluid van Eemsdelta 2021. Foto: Ronnie Zeemering Foto: Ronnie Zeemering

Het Geluid van Eemsdelta gaat door. Er is een nieuwe datum geprikt voor een grootse viering: zondag 19 juni.
Lees meer over
Eemsbode

Op basis van geluiden die zijn ingestuurd door diverse inwoners uit de gemeente Eemsdelta heeft Arend Gerds een nieuw muziekstuk gecomponeerd, met als titel “Het Geluid van Eemsdelta” - speciaal voor de harmonie-, fanfare- en brassbandverenigingen en slagwerkensembles uit de gemeente. Dit is een project met het Noord Nederlands Orkest en de muziekverenigingen van Eemsdelta via IVAK.

Vorig jaar in november zou dit uitgevoerd worden door een projectorkest waarin de verenigingen vertegenwoordigd waren. Door COVID-19 ging het niet door.

Op zondag 19 juni zal het projectorkest onder leiding van Frans-Aert Burghgraef speciaal voor de inwoners van Eemsdelta het muziekstuk spelen. Dat gebeurt ingebed in een programma dat wordt gepresenteerd door Pieter van der Zweep. Kunstenaars geven – naar concept van Paula Biemans & Jorien Ketelaar - het decor vorm door live te tekenen in reactie op de muziek die te horen is.

Het projectorkest zoekt nog leden. Opgeven kan vóór 22 april via: www.eemsdorp.nl/muziek of cultuur@ivak.net. De repetities vinden plaats op vrijdagavond 20 mei, vrijdagavond 10 juni en zaterdagmiddag 18 juni.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Eemsbode

Nieuws

menu