Samen met

Kindcentrum Schildwolde officieel geopend door naar buiten rennende leerlingen

De eerste kinderen rennen dolenthousiast door de banner. Foto: Bram Noordhuis

Wethouder Erik Drenth van de gemeente Midden-Groningen heeft vrijdagmiddag het Kindcentrum Schildwolde officieel geopend.
Lees meer over
Eemsbode
HS Krant

Hij deed dat door een bellenblaasmachine in gang te zetten, waarna alle leerlingen vanuit de school naar buiten renden. De eerste kinderen doorkliefden een papieren banner met de naam van de school. Veel ouders waren daar getuige van. Ze mochten daarna de school gaan bekijken. Daarin is naast OBS de Meent ook kinderopvang Kids First gehuisvest.

Volgens Marieke Andreae van de overkoepelende schoolorganisatie OPRON is het ‘een lichte en ruim ogende school’ geworden. „Twee jaar geleden waren we hartstikke blij dat we nieuw mochten bouwen. Vaak wordt de school dan wat kleiner, maar deze school voelt beslist niet klein aan.”

Andreae vestigde nog de aandacht op het bijzondere nieuwe schoolplein met veel natuurlijke materialen. „Daarvoor hebben we flink wat hulp gehad van alle leerlingen die met de sponsorloop veel geld hebben opgehaald.”

Wethouder Drenth benadrukte dat de school wat mooier is geworden dan aanvankelijk de bedoeling was. „Dat komt doordat we hebben kunnen bezuinigen op tijdelijke huisvesting. De leerlingen zijn naar de Kinderboom in Slochteren geweest. Het geld dat we daarmee hebben bespaard konden we in de nieuwe school steken.”

De schooldirectie is erg enthousiast over de nieuwe school. Directeur Loraine Woldendorp: „Het is echt fantastisch dat in een jaar tijd het oude gebouw gesloopt is én een nieuw gebouw is neergezet. Alle wensen van het team zijn meegenomen om goed aan te kunnen sluiten bij ons onderwijs. Ik ben heel trots op het resultaat.”

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Eemsbode

Nieuws

menu