Samen met

Luisterspreekuur over gevolgen aardbevingen weer van start in Bibliotheek Appingedam

De geestelijk verzorgers rijden rond met de karakteristieke Proatbus. Eigen foto

Het luisterspreekuur voor mensen die te maken hebben met de gevolgen van de aardbevingen gaat maandag 16 mei weer van start in de bibliotheek van Appingedam.
Lees meer over
Eemsbode

Soms helpt het om je hart te luchten of de schade aan je leven eens op een rijtje te zetten. Dat is het uitgangspunt van het spreekuur. Om stil te staan bij hoe je het vol kunt houden. De gesprekken zijn vertrouwelijk. Soms kan het helpen om te praten met een buitenstaander.

Geestelijke Verzorging Aardbevingsgebied (GVA) Groningen is al enkele jaren actief door het gehele aardbevingsgebied. De geestelijk verzorgers rijden rond met de karakteristieke Proatbus. GVA luistert naar de verhalen van Groningers. ‘We houden ons bezig met de scheuren die ontstaan zijn in mensenlevens, families en dorpsgemeenschappen’, leggen de verzorgers uit. ‘Samen zoeken we naar nieuwe woorden van troost, hoop of ondersteuning.’

Het luisterspreekuur wordt verzorgd door een geestelijk verzorger. Geestelijke Verzorging Aardbevingsgebied Groningen is een onafhankelijke organisatie.

Elke maandag kan men er van 15.30 tot 17.00 uur terecht.

Meer informatie is te vinden op: www.gvagroningen.nl .

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Eemsbode

Nieuws

Meest gelezen

menu