Samen met

Mountainbikers blij met 'eigen' MTB Eemsdelta

De initiatiefnemers rijden op kop bij het begin van het proefrondje vanaf het Eemshotel in Delfzijl. Foto: Bram Noordhuis

Mountainbikers moesten tot voor kort naar Drenthe om een geschikte mtb-route te kunnen rijden. De fiets hoeft niet meer achter op de auto, sinds zaterdag is er officieel de City MTB Eemsdelta.
Lees meer over
Eemsbode

Zo’n veertig entousiaste fietsers deden kort na de middag in groepsverband mee aan het proefrondje van zo’n 28 kilometer, dat de afgelopen periode ook door veel fanatieke fietsers is verkend. Bij terugkomst verrichtte wethouder Jan Menninga op de fiets de officiële opening bij het Eemshotel in Delfzijl. Hij fietste op een ouderwetse opoefiets door een lint.

De route wordt gewaardeerd, gezien de positieve reacties op Strava en Facebook. Zoals: ‘Wat een Dijk van tocht!’en ‘Een ‘like’ voor Eemsdelta mountainbike!’

Het initiatief voor de MTB-routes komt van een vriendengroep van oud-Delfzijlsters, die elkaar kennen uit de periode dat ze fanatiek met triatlons bezg waren: Chris Buijtenhuijs, Ype Poortinga, Jur Rozema, Jaap de Jonge en Jan Brouwer. Ze vonden dat ze vaak genoeg naar Drenthe en Westerwolde hadden gereisd voor hun MTB-hobby. Samen met medewerkers van Gemeente Eemsdelta, Natuurmonumenten,Groningen Seaports speurden ze in de regio naar attractieve MTB-routes. Een financiële aanvulling vanuit de Bewoners Commissie Centrum Delfzijl (BCC) heeft het geheel mogelijk gemaakt.

Er zijn overigens drie routes: een MTBike route voor de mtb-fiets en twee MTBoots routes voor de wandelaars. Zaterdag maakte ook al een stel wandelaars een proefronde. De routes zij te volgen via stickers en -plaatjes.

Meer informatie is te vinden via: https://sites.google.com/view/mtbeemsdelta .

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Eemsbode

Nieuws

Meest gelezen

menu