Samen met

Muziekfestival Delfzijl trotseert kou en regen

Een dweilorkest maakt er een feestje van. Foto: EGBERT EUSER

Het Muziekfestival Delfzijl heeft afgelopen weekend veel mensen naar het centrum van de havenstad getrokken. Die trotseerden de kou en de regen om ruim 900 muzikanten aan het werk te zien.
Lees meer over
Eemsbode

Na drie jaar wachten had de organisatie wel erg veel pech met het weer. Na de mooiste zomer ooit kwam de temperatuur maar net boven de tien graden uit, terwijl de ene bui de andere opvolgde.

De muzikanten gingen professioneel met het tegenvallende weer om. Zaterdagmiddag was het de beurt aan de lokale orkesten die met zangers als Edwin de Vries het publiek vermaakten. Aan het eind van de middag wachtte een nieuwe onderdeel, de Streetparade. De vijf topshowkorpsen, die ‘s avonds een prachtig programma op het Molenbergplein presenteerden, marcheerden het centrum binnen.

In dat centrum stond zondag de Delfzielster Dweildag op het programma. Het publiek wist dat iets lossere evenement weer goed te vinden, maar moest af en toe wel even een schuilplekje zoeken. Gelukkig konden ze ook de winkels binnenschieten. Het was koopzondag. De muzikanten bleven onverdroten hun feestelijke tonen blazen.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Eemsbode

Nieuws

menu