Samen met

Muziektheatervoorstelling Hollands Hoop in Overschild zoekt amateurmuzikanten, figuranten en vrijwilligers

Artistiek leider en componist Reinout Douma bij boerderij Hollands Hoop. Foto: Nienke Maat

De allereerste Zummerbühne-productie Hollands Hoop speelt van 17 augustus tot en met 11 september in Overschild. De muziektheatervoorstelling is op zoek naar vrijwilligers.
Lees meer over
Eemsbode

Het gaat dan om figuranten, muzikanten en mensen die iets willen betekenen achter de schermen. Het stuk speelt zich af in de open lucht tegen het decor van de boerderij uit de gelijknamige televisieserie Hollands Hoop. Het verhaal van de voorstelling is een spin-off van de serie. Een deel van de cast en de makers van de serie werken mee aan de muziektheatervoorstelling, zoals hoofdrolspelers Marcel Hensema en Megan de Kruijf, tekstschrijver Franky Ribbens en regisseur Dana Nechushtan. De voorstelling speelt twintig keer en per avond is er plaats voor duizend bezoekers.

De muziek in de voorstelling wordt gespeeld door een 27-koppig orkest van professionele muzikanten. Dit orkest krijgt ondersteuning van 30 amateurmusici die samen het Hollands Hoop Harmonieorkest gaan vormen. Dit orkest speelt mee tijdens alle voorstellingen. Zummerbühne is op zoek naar muzikanten die één van de volgende instrumenten kunnen spelen: klarinet, saxofoon, fluit, trompet, hoorn, trombone, bas, tuba, bariton, euphonium of slagwerk.

Groninger amateurspelers kunnen zich opgeven voor een figurantenrol gedurende de voorstelling, maar ook vooraf bij aankomst van het publiek. Achter de schermen zijn vrijwilligers achter de bar, bij de kaartcontrole, als publieksbegeleider of productie-assistent nodig.

Aanmelden kan via: zummerbuhne.nl/voorstelling/doe-mee .

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Eemsbode

Nieuws

menu