Samen met

Muzikale benefietmiddag voor Oekraïne in Hellum

Wad'n Wereldorkest is ook van de partij. Eigen foto

In Kunst- en Cultuurhuis De Ent en de Walfridiuskerk in Hellum wordt zondag 24 april een muzikale benefietmiddag ten behoeve van de bevolking van en vluchtelingen uit Oekraïneaan gehouden.
Lees meer over
Eemsbode

De organisatie en uitvoer is een samenwerkingsverband van de Helmster Klokkeluiders, de vereniging Dorpsbelangen Hellum, kunstenaarscollectief stichting De Draad en het Beleveniscollectief. De artiesten die komen optreden werken belangeloos mee. Wad’n Wereldorkest, KontraBande, Helmster muzikanten, Steve & Lieneke, Paris-Hellum Tineke Rouw , het duo Ginger, Dennis and the Dino’s, KontraBande, Alewijn gitaarmuziek, André and Friends, het duo Scotish Songs, het Syerdeberth Koor en de organist van de Walfriduskerk zijn onder andere van de partij.

Er is ook een podium voor mensen die belangeloos muziek willen komen maken. Aanmelden kan via: collectiefdedraad@live.nl.

Kunstwerk gemaakt met motorkettingzaag verloot

Ook is er een verloting voor dit goede doel. Beeldend kunstenaar Bert Dolfing zaagt ter plekke met zijn motorkettingzaag een houten kunstwerk dat aan het eind van deze middag verloot zal worden.

Om op alle 3 de locaties van de muziek te kunnen genieten worden er PassePartouts verkocht, in De Ent en in de Walfriduskerk, voor 10 euro per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis naar binnen. De opening is om 13.00 uur in De Ent. Het muzikale programma duurt tot ongeveer 17.00 uur.

De organisatie steunt met dit evenement Boeren Jongens Helpende Handen, (www.facebook.com/BoerenJongens-HelpendeHanden) een samenwerkingsverband van betrokken boeren, scouts en vrienden dat vanuit Hellum hulpgoederen inzamelt en transporteert ten behoeve van de bevolking van Oekraïne. Om hen financieel te ondersteunen kan men (extra) giften overmaken op gironummer NL74 RABO0366900544 t.n.v. J.H. Pijbes o.v.v. BoerenJongens HelpendeHanden.

Hulpgoederen voor deze transporten kunnen worden afgeleverd bij grondverzetbedrijf Henk de Haan in Hellum.

De vluchtelingen, die al zijn neergestreken in de omliggende dorpen, zijn uitgenodigd als VIPs en eregasten.

Het volledige programma, vanaf 13.00 uur, en overige informatie worden gepubliceerd op: www.facebook.com/kunstencultuurhuisdeent en op www.dorpsbelangenhellum.nl.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Eemsbode

Nieuws

menu