Samen met

Oude glorie in actie op eeuwfeest

Beide clubs horen al vijf jaar bij elkaar. Voor de wedstrijd werd er dus in een mix geposeerd door de voetbalhelden van weleer. Foto: EGBERT EUSER

Er wordt intussen al 103 jaar in clubverband gevoetbald in Appingedam, maar het door corona uitgestelde jubileumfeest 100 jaar voetbal in Appingedam moest natuurlijk wel worden gevierd. Zaterdag gebeurde dat met volle overgave.
Lees meer over
Eemsbode

De receptie en de feestavond met barbecue en live muziek werden goed bezocht. Er deden ruim 300 mensen mee aan de barbecue. De wedstrijd tussen oud-De Pelikanen en oud-Appingedam trok ook flink wat publiek . Op het Burgemeester Welleman Sportpark deed de oude glorie van de rood-witten het wat beter dan de zwart-witten. ‘Peli’ zegevierde met 6-0.

De teams waren samengesteld door Edwin van Dijken, die de hoogtijdagen van VV Appingedam in de Hoofdklasse nog meemaakte, en René van der Duin die via De Pelikanen in het profvoetbal terecht kwam (FC Groningen en BV Veendam). Ze wisten mooie teams samen te stellen. Met aan VV Appingedam -zijde onder anderen Marcel Roode, René Wollerich, John Mulder en Marcel van Dortmont en aan Peli-zijde Gerrie de Groot, Sander Schollema, Rick van Bostelen en Richard van der Duin. René van der Duin smaakte het genoegen twee treffers voor zijn rekening te kunnen nemen.

Voor Alfred Post liep de wedstrijd minder leuk af. Vlak voor tijd moest de ambulance er nog aan te pas komen omdat hij een stevige knieblessure opliep.

Het huidige DVC Appingedam is ontstaan in 2017 uit de fusie van de Pelikanen en vv Appingedam. Sinds 2015-2016 speelde de jeugd al onder de naam SJO DVC. DVC Appingedam staat voor Damster Voetbal Club.

Aan de lange geschiedenis werd ook fototentoonstelling gewijd in de Piet Sissingh Home. Voor de wat oudere bezoekers een feest der herkenning.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Eemsbode

Nieuws

menu