Samen met

Shantykoor Opwierde II redt Muziekfestival Loppersum

De bestuurscommissie van Shantykoor Opwierde II. V.l.n.r.: Nieko Schrik, Peter Bakker, Tjark Buitenwerf, Folly Kamminga en Sjirk Sietsema. Foto Gea van Loon

Shantykoor Opwierde II heeft de organisatie van het Muziekfestival Loppersum op zich genomen. Oorspronkelijk lag de organisatie in handen van Shantykoor de Lopster Störmvogels.
Lees meer over
Eemsbode

Dit Lopster koor ging ter ziele nadat het aantal leden drastisch achteruit gegaan was. Aan het einde van de Corona-periode besloten de overgebleven tien leden er een streep onder te zetten. Hiermee dreigde ook het Muziekfestival verloren te gaan.

De redding kwam uit het naburige Appingedam waar de leden van het Shantykoor Opwierde II het jammer vonden dat het festival geschrapt dreigde worden. Na twee jaar stilte was het zangfeest meer dan welkom.

De Lopster Stormvögels grepen de uitgestoken hand vanuit Appingedam dankbaar aan en verleende alle medewerking. ,,Het draaiboek lag klaar, de financiën waren geregeld, in wezen was alles al in kannen en kruiken”, vertelt Folly Kamminga die de PR van het Damster koor verzorgt.

Speciale vermelding verdient volgens hem de Lopster Peter Beereboom die niet alleen de techniek verzorgt maar ook op alle andere mogelijke manieren zijn medewerking verleent.

Het Muziekfestival vindt plaats op zaterdag 14 mei en duurt van 13.00 tot 17.00 uurop het Marktplein. Er wordt opgetreden door Armstrong’s Patent, Ratjetoe, het Dameskoor Opwierde II en uiteraard het Shantykoor Opwierde II.

Elders in het dorp vindt dan ook het evenement ‘Lente in Loppersum’ plaats. Vanaf 10.00 uur ‘s morgens is er van alles te doen in het dorp met een markt en veel activiteiten voor kinderen en volwassen.Volop in de running


,,Na de gedwongen pauze van twee jaar is het Shantykoor Opwierde II weer volop in de running”, vertelt Nieko Schrik die sinds twee jaar bas speelt in het combo dat het koor begeleidt.


Hij maakt als woordvoerder deel uit van de bestuurscommissie. ,,We zijn na Corona weer begonnen en we zijn er niet minder op geworden”, vult Kamminga aan. ,,We hebben 36 leden en hebben nu al weer acht optredens waaronder twee in Duitsland staan.”


De koorleden kijken uit naar een gezellig en muzikaal seizoen. Een wens hebben ze nog wel. Heeft in ieder geval woordvoerder en bassist Nieko Schrik. ,,Het combo bestaat nu uit zes muzikanten waaronder drie accordeonisten. Het zou mooi zijn als zich er nog een accordeonist bij aansloot.”

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Eemsbode

Nieuws

menu