Samen met

Stadsloop verwacht zo'n 1000 deelnemers

Lopers in de altijd gezellige Solwerderstraat. Archieffoto

Als je kijkt naar de toegenomen hoeveelheid hardlopers die de laatste tijd door de straten in en om Appingedam bevolken, is het duidelijk: de 24e editie van de Huis & Hypotheek Stadsloop staat zaterdag 25 juni op de rol.
Lees meer over
Eemsbode

„Naar verwachting halen we 1000 deelnemers,” vertelt voorzitter Schonewille enthousiast. „We zitten nu op zo’n 800 deelnemers en de verwachting is dat zich zaterdag bij de na-inschrijving nog wel 200 lopers gaanmelden. Dit kan overigens nog van 15.00 tot 18.00 uur in de Nicolaïkerk. De laatste editie in 2019 trok bijna 1000 deelnemers.

Kidsrun

„We beginnen zaterdag om 16.15 uur met de Framerunners, gevolgd door de AH Peuter en Kidsrun. Wethouder Annalies Usmany zal het eerste startschot geven. Hierna zal Erik Banus, eigenaar van AH Appingedam, dit voor zijn rekening nemen. Zijn vader Abel Banus zal hem ondersteunen met de prijsuitreiking. De start van de wedstrijd, bedrijvenloop en recreatieloop is om 18.30 uur. Wethouder Jan Menninga zal hierbij het startschot geven. Hierna volgt om 19.00 uur de Kinese Wandeltocht.”

„De wedstrijd wordt door Harm Noor van commentaar voorzien,” vult bestuurslid Bert Guns aan. „En achter de schermen zijn er veel vrijwilligers druk doende om alles in goede banen te leiden. Je staat er versteld van hoeveel werk achter de schermen gedaan dient te worden om zo’n loop succesvol te laten verlopen.”

„We hopen op een mooie dag met mooi weer. Er staat op verschillende plaatsen muziek en we hopen dat de bewoners aan het parcours, dat dit jaar ook weer door de Hoflanden gaat, alle lopers aan gaan moedigen en het parcours gezellig maken.

Toppers

Prijzensponsor Nivi maakt het mogelijk dat er ook veel snelle lopers aan de start verschijnen. De komst van een een aantal Nederlandse toppers is zeker en er bestaat de verwachting dat ook nog een aantal snelle lopers uit Kenia aan de start verschijnt.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Eemsbode

Nieuws

menu