Samen met

Terug naar het begin brengt drukte en sfeer

Het optreden van Jessica Manuputty in het Molukse kerkje. Foto: EGBERT EUSER

Het festival Terug naar het begin heeft drie dagen voor veel reuring gezorgd in en rond Appingedam.
Lees meer over
Eemsbode

Bezoekers konden op een bijzondere manier van muziek, dans, theater en andere kunstvormen genieten in deze omgeving. Vanwege het mooie weer kon dat ook nog het best op de fiets, een tocht langs de prachtige plekken in het Groninger wierdenlandschap. Van boerenkathedraal en voormalig bedevaartsoord, tot het oudste Molukse kerkje van Nederland. De route kon men zelf uitstippelen, vanaf drie startlocaties, de Nicolaïkerk in Appingedam, de Petrus en Pauluskerk in Loppersum en de Stefanuskerk in Holwierde.

De openingsact Michelle David & The True-tones in de Nicolaïkerk bleek meteen al een schot in de roos. Verder trad er een keur aan artiesten open en waren er bijzondere activiteiten om mee te maken, zoals zaterdag het Kijk-ommetje door de Molukse wijk, onder leiding van Wim Ampak.

In de Molukse kerk, bijvoorbeeld, trad Jessica Maunuputty op voor een volle zaal. Jarenlang zong ze in de band van Jett Rebel en beleefde ze grote shows en festivals; tegenwoordig onderzoekt de soulzangeres haar roots. In het oudste Molukse kerkje Eben Haezer en in de eerste Molukse wijk van Nederland, bood ze met haar band een uniek inkijkje in verhalen over afstand, afscheid, heimwee en verlangen naar een plek die ooit thuis was.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Eemsbode

Nieuws

Meest gelezen

menu