Samen met

Toerfietsclub Marte Meo heeft flinke groei doorgemaakt

Aan de openingstocht van TC Marte Meo deden 36 fietsers mee. Foto: Markus Strating

TC Marte Meo, de toerfietsclub uit de omgeving Appingedam en Delfzijl heeft de afgelopen tijd een flinke groei doorgemaakt. De vereniging telt inmiddels ruim 80 leden.
Lees meer over
Eemsbode

Ze zijn sinds 2020 te herkennen aan de opvallende blauwe clubkleding. In de ledenvergadering is onlangs voorzitter Jan Pieter Olinga bedankt voor zijn jarenlange inzet voor de club. Hij is in totaal 15 jaar de preses geweest van de club en kreeg hiervoor uit handen van de nieuwe voorzitter Richard Kok een presentje.

Bij TC Marte Meo wordt er op verschillende niveaus gefietst, waarbij veiligheid en respect voor andere verkeersdeelnemers hoog in het vaandel staan. TC Marte Meo houdt zich aan de regels die afgesproken zijn door de N.T.F.U. (Nederlandse Toer Fiets Unie.) Deze regels betreffen onder andere een maximum groepsgrootte van 14 personen, het gedrag op de weg en het veilig rijden in groepen. Zonder fietsbel wordt er niet gefietst en er zijn zelfs leden die een rader bij zich hebben die waarschuwt voor achteropkomend verkeer.

Dinsdagavond is de vaste trainingsavond en elke zondagmorgen wordt er een toertocht gehouden van zo’n honderd kilometer. Op dinsdagavond wordt er verzameld op het bedrijventerrein Fivelpoort in Appingedam en op de zondag bij de Albert Heijn in Appingedam. Communicatie over het fietsen gaat voornamelijk via de Cyql App. Bij aanvang van een training of toertocht worden er groepen gemaakt zodat iedereen met een redelijke conditie mee kan fietsen. Er fietsen verschillende leden mee in georganiseerde toertochten, zoals Limburgs mooiste, Holterbergtoer, Winsumerwierdentocht, Noorderrondritten n de Bauke Mollema Tocht.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Wel is het advies om snel aan te sluiten omdat er al getraind wordt en het instappen steeds moeilijker is. Voor verdere informatie en aanmelding voor de club zie de website van de club: www.tcmartemeo.nl .

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Eemsbode

Nieuws

menu