Samen met

Uitgestelde opening nieuw azc Delfzijl

Na de onthulling van het plattegrond zijn de kinderen nieuwsgierig naar wat erop staat. Foto: EGBERT EUSER

Burgemeester Ben Visser van de gemeente Eemsdelta heeft donderdag met bestuursvoorzitter Milo Schoenmaker van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) het nieuwe asielzoekerscentrum aan Zwet 40 in Delfzijl geopend.
Lees meer over
Eemsbode

Dat deden ze door een plattegrond te onthullen, met het dienstengebouw, het activiteitengebouw en de twaalf woonblokken die in vier vierkanten staan opgesteld. Hoewel het er van buiten uitziet als een gemiddelde woonwijk, met veel groen en speelvoorzieningen, is er geen sprake van echte gezinshuizen.

Er zijn meerdere kamers met een aantal bedden. Voor kleinere gezinnen bestaat de mogelijkheid om onder hetzelfde dak te wonen. Het ligt tegen de wijk Tuikwerd aan.

672 mensen

Het azc biedt onderdak aan 672 mensen. De gebouwen zijn al een behoorlijke tijd in gebruik, maar vanwege de coronapandemie moest de officiële opening worden uitgesteld. Vooraf aan de opening zongen de kinderen van het azc enkele liedjes. Na de officiële opening was het mogelijk een rondleiding over het terrein te maken. De burgemeester voerde gesprekjes met een aantal bewoners en ging nog met een keu in de weer op een poolbiljart.

Het COA mag het terrein de komende dertig jaar gebruiken als opvanglocatie.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Eemsbode

Nieuws

menu