Samen met

Verkoop oude plaatsnaamborden levert 4000 euro op voor Voedselbank Eemsdelta

De overhandiging van de cheque. V.l.n.r.: Jan Oolders (voedselbank), Ina Schenkel (gemeenteraadslid) en Pier Prins (wethouder). Foto: JAN PITT

Voedselbank Eemsdelta heeft een cheque van €4.000,- van de gemeente Eemsdelta. Dat is de opbrengst van de verkoop van oude plaatsnaamborden.
Lees meer over
Eemsbode

Een paar maanden geleden hebben inwoners zich aan kunnen melden voor het kopen van oude plaatsnaamborden en grensborden uit de voormalige gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum.

Meer dan 1000 aanvragen

Per 1 januari 2021 zijn de gemeenten Appingedam, Loppersum en Delfzijl samengevoegd tot de nieuwe gemeente Eemsdelta. Een groot deel van de oude plaatsnaamborden en grensborden zijn verkocht. Er waren ruim 260 borden te koop. Wethouder Pier Prins (Openbare Ruimte): „De verkoopactie bleek een schot in de roos. Men vindt het mooi om een aandenken uit hun oude gemeente te hebben. We hebben meer dan 1000 aanvragen gehad.”

Pier Prins was donderdag samen met gemeenteraadslid Ina Schenkel (ChristenUnie) te gast bij de Voedselbank Eemsdelta om de cheque te overhandigen. De fractie van de ChristenUnie was initiatiefnemer van het plan om inwoners de gelegenheid te geven om een plaatsnaambord te kopen.


Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Eemsbode

Nieuws

Meest gelezen

menu