Samen met

Wens Lars wordt werkelijkheid: met schip van Delfzijl naar Groningen

Lars mocht ook even aan het roer van binnenvaartschip Marina. Eigen foto

Voor Lars Oostland uit Appingedam is zaterdag een grote wens in vervulling gegaan. Hij wilde graag nog eens een tocht maken als binnenvaartschipper. En dat gebeurde.
Lees meer over
Eemsbode

Lars werd compleet met zijn rolstoel aan boord van een schip gehesen in Delfzijl voor een trip naar de stad Groningen. Hij had de dag van zijn leven, vertelt Peter van Campenhout, die de wens van Lars onder de aandacht bracht van de Wensstichting Shamajo.

„Natuurlijk moesten er nog wel een paar zaken praktisch worden geregeld,” aldus Van Campenhout, „maar het is uitgekomen. Ik moest als aanvrager ook mee, vond Lars. Wat een geweldige dag is het geworden en je zag Lars volop genieten. Wat mooi dat deze stichting dit heeft willen doen. En hun afgevaardigde, Helena Korbee, is er ook trots op dat ze dit hebben kunnen realiseren. Weer een wens vervuld en iemand gelukkig gemaakt die toch voor zijn leven is gekluisterd aan zijn rolstoel of scootmobiel. Lars zal hier zijn leven lang over praten en van genieten.”

De in Woldendorp opgegroeide Lars is al sinds zijn geboorte fysiek gehandicapt. „Toch is het een vrolijke jongen,” weet Van Campenhout, „die als het kan deelneemt aan verschillende dingen in het Eemsdeltagebied. Zo gaat hij graag naar de trikedagen in Delfzijl en bezoekt hij met zijn moeder ieder jaar het park in Slagharen, waar hij met volle teugen geniet van de vele attracties. Hij heeft zijn werkdagen bij het kledingwinkeltje in het centrum van Appingedam en je ziet hem daar dus ook dagelijks in zijn scootmobiel voorbij komen om kleine doosjes te vervoeren.”

„Lars is mentaal erg goed bij de tijd en kent uit het verleden dan ook bijna alle inwoners van zijn oude omgeving in Woldendorp en Termunten. Je vraagt het aan hem en hij vertelt er vervolgens alles over. Wat hij ook prachtig vindt zijn de uurtjes in het centrum van zijn woonplaats achter de Nicolaïkerk bij de leugenbankjes. De mannen daar weten al niet anders meer dan dat Lars erbij zit. Hij is één van hen geworden en geniet zichtbaar van die momenten.”

Shamajo heeft voor deze bijzondere wens gebruik gemaakt van de diensten van Fokke en Marina Bosma; Junior verhuur, catering De Vesting, UVO Vervoer, Taxi Dorenbos, Hoogvliet Sassenheim, haven Delfzijl, Oostersluis Groningen en de brug- en sluiswachters.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Eemsbode

Nieuws

Meest gelezen

menu