Samen met

Wereldkampioene Sarèl de Jong geeft clinic kickboksen aan kinderen azc Delfzijl

Na de training mochten de kinderen met Sarèl de Jong poseren voor een groepsfoto. Foto: Huis voor de Sport

De kinderen uit de azc-klassen van Kindcentrum de Rietpluim in de wijk Tuikwerd in Delfzijl hebben dinsdag les gekregen van een heuse wereldkampioen.
Lees meer over
Eemsbode

Kickbokser Sarèl de Jong uit Meedhuizen maakt er inmiddels een jaarlijkse traditie van om deze kinderen, woonachtig in het asielzoekerscentrum in Delfzijl, een leuke clinic te geven.

„Vaak kunnen deze kinderen niet lid worden van een sportvereniging. En met deze clinics kunnen we ze toch kennis laten maken met de sport’,” zegt sportcoach Anniek Tel van Huis voor de Sport Groningen. De twee azc-klassen van dit schooljaar hadden zich enorm verheugd op de gastles en zich vooraf goed voorbereid door in de klas video’s van de kickbokser te bekijken.

Vol enthousiasme kwamen de kinderen dan ook de les binnen om vervolgens veel verschillende trap- en stoottechnieken te oefenen. „De kinderen waren zo fanatiek, dat ik heb ze heb beloofd nog voor de zomervakantie terug te komen voor een tweede les,” vertelt Sarèl de Jong.

Dit tot groot enthousiasme van de kinderen, die tot slot nog trots en bezweet op de foto mochten met de wereldkampioene.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Eemsbode

Nieuws

menu