Samen met

Zonovergoten sportdag in Delfzijl als beloning voor het lezen van bijna 3000 boeken

Wethouder Meindert Joostens deelt het succesvolle aantal met leerlingen van De Triangel uit Appingedam. Foto: Bram Noordhuis

500 leerlingen van 24 scholen uit de gemeente Eemsdelta kwamen woensdag naar het hoofdveld op het sportpark van NEC in Delfzijl. Wethouder Meindert Joostens maakte daar bekend hoeveel boeken de kinderen van groep 5 (en combinatiegroepen) gelezen hebben: 2964.
Lees meer over
Eemsbode

Hij vertelde dat groep 5 van Kindcentrum Noord de prijs voor het lezen van het hoogste aantal boeken heeft behaald.

Na zijn startsignaal storten de kinderen zich in de stralende zon op de stormbaan, het voetbal-dartboard en de andere sportieve spellen. De LO2-klas van het Theda Mansholtcollege in Delfzijl begeleidde de spelletjes. Deze leerlingen hebben extra sport in hun pakket en scoorden op deze manier stagepunten. De kinderen genoten volop, in twee achtereenvolgende groepen.

Leesplezier

Leesvaardigheid is van groot belang voor de ontwikkeling van opgroeiende kinderen. Plezier in lezen is daarbij een belangrijke voorwaarde. Met dat doel koppelt de bibliotheek met Scoor een Boek! lezen aan sport, waarbij ook FC Groningen vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid een belangrijke rol speelt. De leerlingen uit de groepen 5 en 6 van de deelnemende scholen zijn de afgelopen weken aangespoord om te lezen, onder meer met videoboodschappen van FC Groningen-speler Mo El Hankouri.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Eemsbode

Nieuws

Meest gelezen

menu