‘Allermooiste dorp van Nederland’ (of net niet) Winsum viert feest met extra dorpswandelingen

De Boogbrug in Winsum. Foto: Tina Lantink

Of het de ANWB-verkiezing ‘Allermooiste dorp van Nederland’ wint of niet, het dorp Winsum viert zaterdag 22 augustus feest.

Nederlanders konden tot 31 maart stemmen op een van de 40 dorpen van een door de ANWB opgestelde longlist of laten weten welk dorp volgens hen ontbrak op die lijst. Dit leverde niet alleen een lijst van 50 ‘pareltjes’ van dorpen op, maar ook een top 5.

Hierin staan naast Winsum de dorpen Hollum (Friesland), Elsloo (Limburg), Oisterwijk (Noord-Brabant) en Urk (Flevoland). Een van deze vijf dorpen gaat maandag 17 augustus met de titel aan de haal.

Extra dorpswandelingen

Alle reden voor een feestje, vond Stichting Promotie Waddenland. Ongeacht de uitkomst van de ANWB-verkiezing. En dus zijn er zaterdag 22 augustus extra dorpswandelingen, naast de reguliere wandeling die van april tot en met oktober elke zaterdag op het programma staat.

Bezoekers én bewoners die meer willen weten over de geschiedenis van Winsum en tweelingdorp Obergum, kunnen kiezen uit twee extra wandelingen: een door Winsum en eentje door Obergum. Onderweg komen ze langs historische plekken, horen ze van de dorpsgids verhalen over de geschiedenis en maken ze kennis met de architectuur van de dorpen.

De (gratis) wandelingen vinden tussen 10.30 en 15.30 uur plaats en duren een uur. Aanmelden is wel verplicht.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Het Hogeland
menu