Afiena ziet dagelijks file in Onderdendam: ‘We noemen het niet voor niets het Julianaplein van het Hogeland’

Irma Schuurman van Dorpsberaad Onderdendam en Afiena Benthem van Verkeerscommissie Onderdendam willen meer dan een vrachtautoverbod. De provincie moet de verkeersproblematiek in de regio onderzoeken en aanpakken 'kijk breder, kijk groter’.

Irma Schuurman van Dorpsberaad Onderdendam en Afiena Benthem van Verkeerscommissie Onderdendam willen meer dan een vrachtautoverbod. De provincie moet de verkeersproblematiek in de regio onderzoeken en aanpakken 'kijk breder, kijk groter’. Foto: Anjo de Haan

Als het aan de provincie Groningen ligt, komt er een gedeeltelijk verbod voor vrachtauto’s in Onderdendam. Dorpsberaad en Verkeerscommissie Onderdendam vinden het niet genoeg. „We willen een groter verkeersonderzoek.”
Lees meer over
Het Hogeland

Onderdendam, vijf uur ‘s middags. Het is druk. Een lange rij auto’s wacht voor de Zijlvesterbrug. Waar het wachten op is? Een vrachtwagen. Die probeert de bocht te nemen, maar dat past maar net. De enige oplossing voor de chauffeur: over de stoep. Irma Schuurman (53) kijkt ernaar. „Hier rijden dagelijks 5000 auto’s langs.”

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's