51 woningen in Bedum worden gerenoveerd en verduurzaamd, werkzaamheden gingen van start met opruimdag voor bewoners

Opruimochtend Kuipersrije Bedum. Foto: Nienke Maat

51 woningen in Bedum worden dit jaar gerenoveerd en verduurzaamd. Maandag is gestart met de werkzaamheden aan de huizen van Woningstichting Wierden en Borgen.
Lees meer over
Het Hogeland

Om de renovatie uit te kunnen voeren, moeten de zolders van de woningen leeg zijn geruimd. Daarom werd vrijdag een opruimdag georganiseerd in samenwerking met aannemer Van Wijnen. Er werd een afvalcontainer geplaatst in de wijk en de plaatselijke kringloopwinkel was aanwezig om herbruikbare spullen mee te nemen.

Van de woningen wordt de complete buitenkant geïsoleerd, er worden zonnepanelen geplaatst en de aannemer brengt een nieuw ventilatiesysteem aan. Alle woningen moeten volgens planning in november 2022 klaar zijn. De woningen in Bedum zijn onderdeel van het project Duurzaam Thuis.

Zes dorpen

Wierden en Borgen pakt met het project Duurzaam Thuis 150 eengezinswoningen in zes dorpen aan: Bedum, Garmerwolde, Onderdendam, Roodeschool, Ten Boer en Uithuizermeeden. De 51 woningen in Bedum vormen het eerste deelproject. De voorbereidingen om ook de andere woningen aan te pakken zijn al in volle gang.

Nieuws

menu