Aanzet tot digitale kaart met historische informatie in openluchtmuseum Het Hoogeland

Het station van Warffum omstreeks 1910. Beeld: Openluchtmuseum Het Hoogeland

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en stichting Mobiele Collectie Nederland (MCN) presenteren maandag 23 september (een aanzet tot) de Digitale Kaart Historische Infrastructuur van Groningen. Dit gebeurt in openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum.
Lees meer over
Het Hogeland

De digitale kaart plaatst de ontwikkeling van mobiliteit in historisch perspectief en maakt de invloed van vervoer op het Groningse landschap zichtbaar.

Elke historische vereniging, elke heemkundekring, elk lokaal museum en elk archief kan aan de kaart bijdragen door foto’s en documenten aan specifieke locaties op de kaart te koppelen.

De kaart biedt ook ruimte voor persoonlijke herinneringen en verhalen die verbonden zijn met de geschiedenis van de mobiliteit.

De kaart is tevens bedoeld als een bron van inspiratie voor beleid op het gebied van cultuur, erfgoed en leefomgeving, zoals city- en regiomarketing, toerisme en recreatie.

Dagprogramma

De presentatie van de digitale kaart is ingebed in een dagprogramma in openluchtmuseum Het Hoogeland met ook korte voordrachten over het belang van beeldbanken voor de digitale kaart, het belang van verhalen voor de digitale kaart en (als concreet voorbeeld) garages in Amsterdamse School-architectuur.

Verder geven medewerkers van openluchtmuseum Het Hoogeland rondleidingen in en rond het museum. Ook daarbij staan geschiedenis en erfgoed van de mobiliteit centraal.

Deelname aan het programma is gratis, maar aanmelding is wel nodig.

Nieuws

Meest gelezen

menu