Alleenstaande coronapatiënten uit Het Hogeland mogen Corona Thuisteam inzetten

De Corona Thuisteams bestaan uit wijkverpleegkundigen die over de noodzakelijke beschermingsmaterialen beschikken. Foto: Unsplash

Alleenstaande coronapatiënten uit de gemeente Het Hogeland kunnen gedurende drie weken gebruik maken van de diensten van het Corona Thuisteam. Burgemeester en wethouders van Het Hogeland hebben ingestemd met de inzet van de gespecialiseerde leden van dit team.

Het Corona Thuisteam biedt uitsluitend thuiszorg aan cliënten met corona en aan cliënten waarbij de huisarts of GGD besmetting vermoedt. Thuiszorgmedewerkers zijn daartoe niet bevoegd; zij mogen de woning van een coronapatiënt niet betreden.

Medische handelingen en huishoudelijke werkzaamheden

De Corona Thuisteams bestaan uit wijkverpleegkundigen die over de noodzakelijke beschermingsmaterialen beschikken. Ze mogen, naast medische handelingen, noodzakelijke huishoudelijke werkzaamheden verrichten.

Het gaat bijvoorbeeld om het opwarmen van maaltijden en schoonmaakwerkzaamheden. Deze werkzaamheden vallen onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Declareren bij het Rijk

De kosten van de inzet van het Corona Thuisteam worden door de gemeente voorgeschoten en kunnen later bij het Rijk worden gedeclareerd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Het Hogeland
Coronavirus
menu