Baflo viert het schrikkeljaar met SchrikkelFest

Erwin de Vries. Foto: Stichting Live Noord

Tien uiteenlopende acts op drie verschillende podia: de eerste editie van SchrikkelFest vindt plaats op 29 februari in Baflo.

SchrikkelFest is een nieuw muziekevenement georganiseerd door Stichting Live Noord en wordt gehouden op schrikkeldag 29 februari. Voor deze gelegenheid wordt zalencentrum Concordia omgedoopt tot poppodium Concorde.

,,Het is als een grapje begonnen, maar het wordt zo toch wel een groot feest. De kaartverkoop gaat goed, dus het wordt zeker een succes'', zegt Peter Buurma van Stichting Live Noord trots.

'Over diversiteit is niets te klagen'

Met een uiteenlopende programmering hoopt Buurma een groot publiek aan te trekken. Zo zijn aan het begin van de avond bluesmuziek en de Groningstalige liedjes van Erwin de Vries te horen, maar later komen ook Nederpunk, rock en happy hardcore aan bod. Als afsluiting staat er een ABBA coverband op het programma. ,,Over diversiteit is niets te klagen.'' aldus Buurma.

Als Stichting Live Noord volgend jaar weer een editie zou houden, wordt aan de naam van het feest waarschijnlijk wel een draai gegeven, vertelt Buurma. ,,Misschien zetten we er dan wel Ver- voor.'' Op de eerstvolgende schrikkeldag die op een zaterdag valt wil Buurma niet wachten. ,,Die is pas in 2048.''

De Stichting is nog maar een jaar oud en organiseerde in oktober 2019 muziekevenement Blues & More in Baflo. Buurma hoopt in de toekomst meer te organiseren op verschillende plekken in Noord-Nederland.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Het Hogeland
menu