Waarnemer Bolding wordt eerste burgemeester van Het Hogeland

Van waarnemer tot door de Kroon benoemde burgemeester van Het Hogeland: Henk Jan Bolding.

Waarnemer Henk Jan Bolding uit Glimmen wordt de eerste door de Kroon benoemde burgemeester van Het Hogeland.
Lees meer over
Het Hogeland

In een speciale vergadering deed de gemeenteraad woensdagavond de aanbeveling. Henk Jan Bolding is nu al waarnemend burgemeester van Het Hogeland.

De politieke partijen reageren alom positief op de keuze van de vertrouwenscommissie. Een kandidaat die de kwaliteit heeft burgemeester te zijn voor alle inwoners, vindt Roelf Torringa (Gemeentebelangen), voorzitter van de vertrouwenscommissie. ,,Met Henk Jan Bolding hebben we een Triple A burgemeester."

De stemming in de gemeenteraad is opperbest. In de tien maanden dat Bolding waarnemer is, heeft hij zich geliefd gemaakt bij de politieke partijen, de wethouders in het college en bij de bevolking. Wethouder Harmannus Blok: ,,We zijn heel blij dat hij blijft. De juiste man op de juiste plek. Zijn kracht is dat hij superenthousiast en gemotiveerd is. Hij is een mensen-mens."

De fractievoorzitters, collegeleden en andere betrokkenen gaan woensdagavond nog naar de toekomstige burgemeester toe om hem persoonlijk te feliciteren en welkom te heten. Ze reizen met een bus van het gemeentehuis naar de woning van Bolding in Glimmen.

24 sollicitanten

Bolding wordt de eerste kroonbenoemde burgemeester van Het Hogeland. De nieuwe gemeente ontstond op 1 januari 2019 na een fusie van Bedum, Eemsmond, De Marne en (een deel van) Winsum.

Er hebben 24 personen gesolliciteerd naar de burgemeesterspost van de gemeente Het Hogeland. Torringa stelt dat Bolding geen voorkeursbehandeling heeft gehad in de procedure.

Henk Jan Bolding (1955) is sinds 1 januari 2019 waarnemend burgemeester in Het Hogeland. Voordat hij burgemeester werd was hij vanaf 2001 secretaris en algemeen directeur van de provincie Groningen. Daarvoor was hij gemeentesecretaris van Lelystad. Hij was ook voorzitter van de Kring van provinciesecretarissen en vervulde verschillende toezichthoudende nevenfuncties.

Nieuws

Meest gelezen

menu