ChristenUnie Het Hogeland ziet in eigen fractielid Theo de Vries de nieuwe wethouder van de gemeente

Theo de Vries (ChristenUnie).

De fractie van de ChristenUnie gaat de gemeenteraad van Het Hogeland voorstellen om Theo de Vries (59 jaar) voor te dragen als wethouder. Hij is momenteel raadslid voor de ChristenUnie in de gemeente Het Hogeland. De gemeente is op zoek naar een nieuwe wethouder sinds Harmannus Blok zijn ontslag indiende na het miljoenendebacle bij scholenproject De Tirrel.
Lees meer over
Het Hogeland

De vorige wethouder van de ChristenUnie, Harmannus Blok, diende op 30 september zijn ontslag in als wethouder van Het Hogeland. Aanleiding daarvoor was zijn betrokkenheid bij de bouw van het scholenproject De Tirrel in Winsum dat bijna tien miljoen duurder uitviel dan begroot.

Marechaussee

Tot voor kort werkte De Vries bij de Koninklijke Marechaussee, waar hij hoofdzakelijk heeft gewerkt vanuit Delfzijl. Hij was onder andere verantwoordelijk voor de aansturing van het team voor de controle op schepen in onder andere de Eemshaven en de haven van Lauwersoog. Als raadslid heeft hij de afgelopen 14 jaar in De Marne en Het Hogeland diverse portefeuilles onder zijn hoede gehad.

Fractievoorzitter Bernd de Jong laat weten dat Theo een kundig en rustig politicus is die dossiers goed kan overzien. “Dat maakt het ook dubbel voor ons omdat wij hem graag in onze fractie hebben, maar de voltallige fractie denkt dat Theo op dit moment de juiste man voor deze klus is”.

Therese Doesburg volgt De Vries op in de gemeenteraad.

Nieuws

Meest gelezen

menu